středa 29. července 2015

Pákistánské kofta kari



  • 1 kg mletého vepřového masa
  • 2 nasekané cibule
  • 300 g bílého jogurtu
  •  1 utřeného česneku
  • 2 lžíce nasekaného zeleného koriandru nebo petrželky 
  • hrst hrášku
  • 150-250 g přepuštěného másla ghí (nebo oleje)
  •  koření na kofta kari (koriandr, chili, muškátový oříšek...)


Mleté maso dobře promíchejte se 150 gramy  jogurtu a jednou cibulí. Přidejte koriandr a koření na kofta kari. Ze směsi vytvarujte kuličky (dané množství by mělo stačit na 40 kousků).
 Na rozpáleném másle ghí opečte dozlatova zbylou cibulku. Přidejte česnek, zbývající jogurt a ochuťte směsí kořenicí směsí. Za stálého míchání pár minut opékejte. Pak přidejte 2 skleničky vody a na středním plameni povařte tak 15 minut.
Přidejte masové kuličky a oheň stáhněte. Maso povařte tak 20 minut, radši ho nepromíchávejte, aby se nerozpadlo. Do hotového kari přimíchejte hrášek a na závěr posypte nasekaným koriandrem.
 


Žádné komentáře:

Okomentovat