- 1 kg mletého vepřového masa
- 2 nasekané cibule
- 300 g bílého jogurtu
- 1 utřeného česneku
- 2 lžíce nasekaného zeleného koriandru nebo petrželky
- hrst hrášku
- 150-250 g přepuštěného másla ghí (nebo oleje)
- koření na kofta kari (koriandr, chili, muškátový oříšek...)
Mleté maso dobře
promíchejte se 150 gramy jogurtu a jednou cibulí. Přidejte koriandr
a koření na kofta kari. Ze směsi vytvarujte kuličky (dané
množství by mělo stačit na 40 kousků).
Na rozpáleném
másle ghí opečte dozlatova zbylou cibulku. Přidejte česnek, zbývající jogurt
a ochuťte směsí kořenicí směsí. Za stálého míchání pár
minut opékejte. Pak přidejte 2 skleničky vody a na středním plameni povařte tak 15
minut.
Přidejte masové kuličky a oheň stáhněte. Maso povařte tak 20 minut, radši ho nepromíchávejte, aby se nerozpadlo. Do hotového kari přimíchejte hrášek a na závěr posypte nasekaným koriandrem.
Žádné komentáře:
Okomentovat