pátek 17. července 2015

Lasagne s ratatouille


Musím říct, že tahle verze lasagní mě fakt dost překvapila. Jsou moc dobré. Skoro bych řekla osvěžující, na rozdíl od originální masové úpravy. A navíc je to hodně chutný způsob, jak do někoho naládovat trochu zeleniny :)

Základní těsto 

Najdete ho TADY

Náplň 

  • 1 cuketa
  • 1 lilek
  • 1 cibule 
  • 2 stroužky česneku 
  • 1 červená  paprika
  • 1 plechovka rajčat
  •  220g rajčatové passaty 
  • 150g rajčatového protlaku 
  • oregano 
  • chilli paprička 
  • olivový olej 
  • sůl a pepř


Omáčka

  • 75 g strouhaného parmezánu
  • 2 větší vejce
  • muškátový oříšek
  • sůl a pepř
  • Na dokončení: 250 g strouhané mozzarelly, 3 lžíce strouhaného parmezánu
 Cuketu a lilek nakrájejte na kostičky, osolte a nechte hodinu odležet. Pak je osušte a orestujte na oleji. Vyndejte a ve stejné pánvi opečte cibuli, pokrájenou papriku a prolisovaný česnek. Přidejte cukety, sterilovaná rajčata, passatu, protlak, oregano a trochu chilli. Duste asi 15 až 20 minut, Dochuťte solí a pepřem.

Smíchejte ricottu, parmezán, vejce a koření.


Na dno zapékací misky dejte trochu bílé omáčky a na ní vrstvu těstovin. Pak přijde třetina ricotty, polovina ratatouille směsi a část mozzarelly. Vrstvu zopakujte, nahoru přijde bílá omáčka posypaná parmazánem a oreganem. Pečte v troubě rozehřáté na 180o C asi 40 minut. 




Žádné komentáře:

Okomentovat