Musím říct, že tahle verze lasagní mě fakt dost překvapila. Jsou moc dobré. Skoro bych řekla osvěžující, na rozdíl od originální masové úpravy. A navíc je to hodně chutný způsob, jak do někoho naládovat trochu zeleniny :)
Základní těsto
Najdete ho TADY
Náplň
- 1 cuketa
- 1 lilek
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 plechovka rajčat
- 220g rajčatové passaty
- 150g rajčatového protlaku
- oregano
- chilli paprička
- olivový olej
- sůl a pepř
Omáčka
- 75 g strouhaného parmezánu
- 2 větší vejce
- muškátový oříšek
- sůl a pepř
- Na dokončení: 250 g strouhané mozzarelly, 3 lžíce strouhaného parmezánu
Cuketu a lilek nakrájejte na kostičky, osolte a nechte hodinu odležet. Pak je osušte a orestujte na oleji. Vyndejte a ve stejné
pánvi opečte cibuli, pokrájenou papriku a prolisovaný česnek. Přidejte cukety,
sterilovaná rajčata, passatu, protlak, oregano a trochu chilli. Duste asi 15 až 20
minut, Dochuťte solí a pepřem.
Smíchejte ricottu, parmezán, vejce a koření.
Na dno zapékací misky dejte trochu bílé omáčky a
na ní vrstvu těstovin. Pak přijde třetina ricotty, polovina ratatouille směsi a
část mozzarelly. Vrstvu zopakujte, nahoru přijde bílá omáčka posypaná
parmazánem a oreganem. Pečte v troubě rozehřáté na 180o C asi 40 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat