- 4 kuřecí prsní řízky
- olivový olej
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 plechovky rajčat
- 2 lžičky krupicového cukru
- bazalka
- 130 g černých oliv
- sůl a pepř
- hladká mouka na zaprášení
- 4 plátky prosciutta
- 180 g mozzarelly
Kuřecí řízky seřízněte tak, aby byly po celé šířce stejně silné. Na olivovém oleji zpěňte jemně nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte rajčata, 130 ml vody nebo kuřecího vývaru, celé olivy a bazalku. Stáhněte plamen a asi 15 minut redukujte. Omáčku dochuťte tak, aby dominovala sladká chuť rajčat.
Řízky osolte, opepřete, zaprašte moukou a na
oleji opečte dozlatova. Rajčatovou směs přendejte do pekáčku. Na ni položte kuřecí plátky, na každý dejte plátek prosciutta, lístek bazalky a
mozzarellu.
Na závěr zapečte pod grilem, dokud se sýr pěkně nerozpustí.
Žádné komentáře:
Okomentovat