pátek 17. července 2015

Kuřecí scaloppine s mozzarellou



  • kuřecí prsní řízky
  • olivový olej
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 plechovky rajčat 
  • 2 lžičky krupicového cukru
  •  bazalka
  • 130 g černých oliv
  • sůl a pepř
  •  hladká mouka na zaprášení
  • 4 plátky prosciutta
  • 180 g mozzarelly

  Kuřecí řízky seřízněte tak, aby byly po celé šířce stejně silné. Na olivovém oleji zpěňte jemně nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte rajčata, 130 ml vody nebo kuřecího vývaru, celé olivy a bazalku. Stáhněte plamen a asi 15 minut redukujte. Omáčku dochuťte tak, aby dominovala sladká chuť rajčat.

Řízky osolte, opepřete, zaprašte moukou a na oleji opečte dozlatova. Rajčatovou směs přendejte do pekáčku. Na ni položte kuřecí plátky, na každý dejte plátek prosciutta, lístek bazalky a mozzarellu. 
Na závěr zapečte pod grilem, dokud se sýr pěkně nerozpustí.





Žádné komentáře:

Okomentovat