pátek 17. července 2015

Koláč rybízový

Našla jsem úplně perfektní těsto! Je perfektně nadýchané a docela dobře se hodí ke každému mokrému ovoci.

Těsto


  • 1 hrnek mléka
  • 3/4 hrnku krupicového cukru
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 3 vejce
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
  • 2 vanilkové cukry
  • máslo a hrubá mouka na vysypání pekáče

Náplň

  • 3/4 litru rybízu
  • 50 g studeného másla
  • 50 g krupicového cukru
  • 50 g hrubé mouky
  • 50 g mandlových plátků
Nejdříve si pekáč vymažte máslem a vysypte moukou. Teď si nachystejte drobenku. Máslo, mouku a cukr propracovávejte prsty tak, aby směs lehce držela pohromadě, ale zároveň se drobila. Na závěr do ní ještě zapracujte mandle.
Žloutky vyšlehejte s cukrem do úplně světlé pěny, postupně přisypávejte mouku a vlijte mléko. Dobře promíchejte. 
Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně ho vmíchejte do směsi. Těsto nalijte do formy, rozprostřete na něj rybíz, jen u krajů nechte trochu místa. Zasypte drobenkou a dejte péct na 25 - 30 minut na 160°C.




Žádné komentáře:

Okomentovat