Těsto
- 1 hrnek mléka
- 3/4 hrnku krupicového cukru
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 3 vejce
- 1 kypřicí prášek do pečiva
- 2 vanilkové cukry
- máslo a hrubá mouka na vysypání pekáče
Náplň
- 3/4 litru rybízu
- 50 g studeného másla
- 50 g krupicového cukru
- 50 g hrubé mouky
- 50 g mandlových plátků
Nejdříve si pekáč vymažte máslem a vysypte moukou. Teď si nachystejte drobenku. Máslo, mouku a cukr propracovávejte prsty tak, aby směs lehce držela pohromadě, ale zároveň se drobila. Na závěr do ní ještě zapracujte mandle.
Žloutky vyšlehejte s cukrem do úplně světlé pěny, postupně přisypávejte mouku a vlijte mléko. Dobře promíchejte.
Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně ho vmíchejte do směsi. Těsto nalijte do formy, rozprostřete na něj rybíz, jen u krajů nechte trochu místa. Zasypte drobenkou a dejte péct na 25 - 30 minut na 160°C.
Žádné komentáře:
Okomentovat