pondělí 10. srpna 2015

Souvlaki

Souvlaki jsou řecké grilované špízy. V mojí verzí jsou sice krůtí, ale běžně se dělají spíš z vepřového a jehněčího.
Marináda na ně je úplně báječná, bohužel má jednu negativní vlastnost.
Při navlékání na jehlu budete mít strašnou chuť olizovat si ruce :(


  • 1 kg krůtích prsou
  • čerstvé oregano
  • čerstvá majoránka
  • olivový olej
  • citronová šťáva
  • sůl a pepř
Krůtí maso nakrájejte na kostky cca 2x2 cm. Bylinky rozmixujte s citronovou šťávou a olivovým olejem. Jemně dosolte a opepřete. Ale ne moc, protože převažovat by měla chuť bylinek. Dost možná by se tam hodil i maličký kousek máty. 
Směs nalijte na maso, pěkně promíchejte a nechte v ledničce pár hodin marinovat.
Pak napichujte na špejle a grilujte nebo opékejte na pánvi.
Když je budete podávat s tzatziki, neuděláte chybu!







1 komentář:

  1. I follow a low carb nutrition approach and i have a lot of articles saved as examples of the articles i would like to have written as a guidance and all the content writing should be attributed with the credits to myself and the business at the end. http://nbr019z9yk.dip.jp http://4ij1v3h7c5.dip.jp http://rhgisg4b2t.dip.jp

    OdpovědětVymazat