· Nelekejte se výčtu ingrediencí, ale na kari pastu je potřeba pěkná dávka koření...
- 2 nakrájené stonky citrónové trávy
- 5 nakrájených šalotek
- 3 nakrájené chilli papričky
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžíce krevetové pasty
- 1 lžíce černého pepře
- 5 lusků kardamomu
- 1 lžíce mletého římského kmínu
- 1 ½ lžíce mletého koriandru
- 2 kuřecí prsa nakrájené na kostičky
- 150 g dýně nakrájené na kostky
- ½ lilku, oloupaného a nakrájeného na kostičky
- 50 g zelených fazolek překrojených na polovinu
- 4 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce arašídového oleje
- 1 lžíce hnědého cukru
- 1 plechovka kokosového mléka
- několik lístků bazalky
- několik snítek koriandru
· Do mixéru vložíme šalotku, česnek, krevetovou pastu, citrónovou trávu, chilli, černý pepř, kardamom, semena koriandru, mletý římský kmín a rostlinný olej. Pulsy mixéru směs rozmixujeme do hrubé pasty.
· Rozpálíme wok na vysokou tepelnou a přidáme arašídový olej. 2 velké lžíce kari pasty opékáme na oleji, asi jednu minutu. Pak přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso a opékáme další minutu. Přidáme rybí omáčku a kokosové mléko.
· Promícháme a necháme přijít k varu. Poté přidáme hnědý cukr, lilek a dýně. Promícháme a spojíme vše dohromady, a necháme vařit asi 7-10 minut.
· Sladké a kořeněné curry dáme do servírovací mísy a ozdobíme bazalkou a několika lístky koriandru.
· Po uplynutí této doby přidáme fazolky a vaříme dalších pět minut. Odstavíme z ohně a podáváme.
Tohle je tak trochu neasijské jídlo, ale musím říct, že byl úžasnej. |
Indické palačinky v Thajsku - zkoušela jsem okoukat techniku, ale nezdařilo se. |
Takhle by neměl vypadat výsledek, ke kterému dospějete - Coconut curry |
Žádné komentáře:
Okomentovat