čtvrtek 2. února 2012

Expedice Koh Tao

Vzpomněla jsem si, že mám kdesi uložených pár fotek z Thajska, které by mohly stát za publikování, a když přiložím ještě recept na moje oblíbené massaman curry, užijete si to i vy:

·        Nelekejte se výčtu ingrediencí, ale na kari pastu je potřeba pěkná dávka koření...
  • 2 nakrájené stonky citrónové trávy
  • 5 nakrájených šalotek
  • 3 nakrájené chilli papričky
  • 4 stroužky česneku 
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžíce krevetové pasty
  • 1 lžíce černého pepře
  • 5 lusků kardamomu
  • 1 lžíce mletého římského kmínu 
  • 1 ½ lžíce mletého koriandru
  • 2 kuřecí prsa nakrájené na kostičky
  • 150 g dýně nakrájené na kostky 
  • ½ lilku, oloupaného a nakrájeného na kostičky
  • 50 g zelených fazolek překrojených na polovinu 
  • 4 lžíce rybí omáčky 
  • 2 lžíce arašídového oleje 
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • několik lístků bazalky
  • několik snítek koriandru
·         Do mixéru vložíme šalotku, česnek, krevetovou pastu, citrónovou trávu, chilli, černý pepř, kardamom, semena koriandru, mletý římský kmín a rostlinný olej. Pulsy mixéru směs rozmixujeme do hrubé pasty.
·         Rozpálíme wok na vysokou tepelnou a přidáme arašídový olej. 2 velké lžíce kari pasty opékáme na oleji, asi jednu minutu. Pak přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso a opékáme další minutu. Přidáme rybí omáčku a kokosové mléko.
·         Promícháme a necháme přijít k varu. Poté přidáme hnědý cukr, lilek a dýně. Promícháme a spojíme vše dohromady, a necháme vařit asi 7-10 minut.
·         Sladké a kořeněné curry dáme do servírovací mísy a ozdobíme bazalkou a několika lístky koriandru.
·         Po uplynutí této doby přidáme fazolky a vaříme dalších pět minut. Odstavíme z ohně a podáváme.
Tohle je tak trochu neasijské jídlo, ale musím říct, že byl úžasnej.

Indické palačinky v Thajsku - zkoušela jsem okoukat techniku, ale nezdařilo se.

Takhle by neměl vypadat výsledek, ke kterému dospějete - Coconut curry





Žádné komentáře:

Okomentovat