středa 29. února 2012

Jablečné curry

Tenhle recept jsem vyzkoušela už před několika lety a na to, že se teď v thajské kuchyni orientuji o trošku více, stále se drží na mém "karí seznamu" na předních místech. A pokud se vám zdálo tohle příliš složité a stejně byste chtěli do asijské kuchyně zavítat, je následující recept ta správná alternativa.
Na 6 porcí:

  •    80 dkg kuřecích prsou 
  • 2 střední cibule
  •  3 jablka Granny Smith
  • 3 stonky citrónové trávy, půlené (citronella – Fruite de France)
  • půl citrónového nebo limetkového listu
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 1 svazek koriandru
  •  půl kávové lžičky kari koření
  • případně chilli k dochucení
·           Jemně osmažíme kuře nakrájené na kousky na malém množství oleje, odložíme stranou.
·           V té samé pánvi osmažíme dozlatova nakrájenou cibuli a jablka nakrájená na malé kousky, asi 5 minut.
·           Přidáme kuře, kari, citronelu, citrónový list, podle chuti chilli, promícháme.
·           Zalijeme kokosovým mlékem a na mírném ohni necháme bublat, asi tak 20 minut.
·          Podávejte nejlépe s jasmínovou rýží.

 

Žádné komentáře:

Okomentovat