- 300g mouky
- 3 vejce
- polévková lžíce olivového oleje
- kávová lžička soli
Na náplň:
- 400 g ricotty
- hrst nastrouhaného parmezánu
- hrst nastrouhaného pecorina
- 2 citrony - kůra a šťáva
- sůl a pepř
- máslo
- šalvěj
Mezitím si připravíte náplň smícháním všech ingrediencí na hustou směs. Nemusíte použít všechnu citronovou šťávu, pak jsou ravioli možná trochu výraznější, ale mně to tak vyhovuje.
Rozdělte těsto na čtvrtiny a z každé strojkem na těstoviny vytvořte dlouhý plát. Položte si ho na vál, a vidličkou na něj klaďte sýrovou náplň. Potřete okraje těsta vodou, přehněte a utěsněte jednotlivé "hromádky". Potom je nakrájejte ozubeným kolečkem a naházejte je do vroucí vody s trochou oleje. Za předpokladu, že ravioli necháte chvíli na válu, než je uvaříte, je nutné je dobře podmoučnit.
Horké ravioli servírujeme s omáčkou připravenou z másla, do kterého přihodíme pár lístku šalveje a necháme lehce zezlátnout.
Žádné komentáře:
Okomentovat