pondělí 6. února 2012

Ravioli con ricotta

 Základní těsto na ravioli, spaghtetti, lasagne, cannelloni a cokoliv dalšího, co vás jen napadne:

  • 300g  mouky
  • 3 vejce
  • polévková lžíce olivového oleje
  • kávová lžička soli

Na náplň:
  • 400 g ricotty
  • hrst nastrouhaného parmezánu
  • hrst nastrouhaného pecorina
  • 2 citrony - kůra a šťáva
  • sůl a pepř
Na omáčku:
  • máslo
  • šalvěj
Takže jak na těsto: Nejlepší je použít 100g hladké, 100g hrubé a 100g semoliny - ovšem pokud nemáte k dispozici semolinu, udělejte těsto napůl z hladké a hrubé. To připravíte tak, že si na vál vysypete mouku a uprostřed si vytvoříte důlek. Do něj rozklepnete vejce, přidáte olej a sůl. Pak z okrajů nožem postupně přidáváte mouku a mícháte. Důležité je těsto dobře propracovat, aby zvláčnělo. Vytvarujte ho do tvaru koule a dejte ve fólii odpočinout do lednice.
Mezitím si připravíte náplň smícháním všech ingrediencí na hustou směs. Nemusíte použít všechnu citronovou šťávu, pak jsou ravioli možná trochu výraznější, ale mně to tak vyhovuje.
Rozdělte těsto na čtvrtiny a z každé strojkem na těstoviny vytvořte dlouhý plát. Položte si ho na vál, a vidličkou na něj klaďte sýrovou náplň. Potřete okraje těsta vodou, přehněte a utěsněte jednotlivé "hromádky". Potom je nakrájejte ozubeným kolečkem a naházejte je do vroucí vody s trochou oleje. Za předpokladu, že ravioli necháte chvíli na válu, než je uvaříte, je nutné je dobře podmoučnit.
Horké ravioli servírujeme s omáčkou připravenou z másla, do kterého přihodíme pár lístku šalveje a necháme lehce zezlátnout.





Žádné komentáře:

Okomentovat