sobota 18. února 2012

Tagliatelle con pollo

Dnes publikuji další recept na pastu, další oblíbený, další jednoduchý :)
Omáčky se připravují dvě a na samém konci(tedy na talíři) se spojí dohromady, takže na:
Rajčatovou omáčku:
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 malá, nadrobno nakrájená cibule
  • 1 lžička sušenéh oregana
  • 1 stroužek česneku - taktéž nadrobno nakrájený
  • 400 g krájených konzervovaných rajčat (nejlepší jsou Valfrutta)
  • trocha nadrobno nakrájené petržele
  • 2 bobkové listy
  • 2 lžíce protlaku
  • 1 lžička cukru
  • sůl a pepř
Na smetanovou omáčku:
  • 60 g másla
  • 300ml smetany
  • 400 g kuřecích prsou
  • 90g loupaných mandlí (nejlépe celé, ale i s plátky je to dobré)
  • sůl a pepř
Nejdřív si připravte tu rajčatovou: osmahněte cibuli na oleji, pak na poslední minutu přidejte česnek. Vmíchejte rajčata, koření, protlak a dochuťte solí, pepřem a cukrem. Přiveďte k varu a nechte tak 15 minut pomalu povařit. Odstavte a vyjměte bobkové listy. Teď se můžete vrhnout na smetanovou omáčku:
Nejdřív na másle opečte mandle a kuřecí prsa nakrájená na nudličky, pak přilijte smetanu, kterou jste před tím tak 10 minut povařili. Promíchejte, osolte a opepřete. Uvařte tagliatelle, nejprve na ně dejte červenou omáčku, pak bílou. Ozdobte bazalkou et voila, c'est parfait!

Příprava těsta



4 komentáře: