Omáčky se připravují dvě a na samém konci(tedy na talíři) se spojí dohromady, takže na:
Rajčatovou omáčku:
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 malá, nadrobno nakrájená cibule
- 1 lžička sušenéh oregana
- 1 stroužek česneku - taktéž nadrobno nakrájený
- 400 g krájených konzervovaných rajčat (nejlepší jsou Valfrutta)
- trocha nadrobno nakrájené petržele
- 2 bobkové listy
- 2 lžíce protlaku
- 1 lžička cukru
- sůl a pepř
- 60 g másla
- 300ml smetany
- 400 g kuřecích prsou
- 90g loupaných mandlí (nejlépe celé, ale i s plátky je to dobré)
- sůl a pepř
Nejdřív na másle opečte mandle a kuřecí prsa nakrájená na nudličky, pak přilijte smetanu, kterou jste před tím tak 10 minut povařili. Promíchejte, osolte a opepřete. Uvařte tagliatelle, nejprve na ně dejte červenou omáčku, pak bílou. Ozdobte bazalkou et voila, c'est parfait!
Příprava těsta |
Ta druhá fotka je super!!!!! :)))
OdpovědětVymazatVálka s bráchou o kuchyň :)
OdpovědětVymazatDík za ten recept, je opravdu výborný! Mohu jen doporučit! :)
OdpovědětVymazatHhmmmm... that looks good :)
Vymazat