Na tomhle mám vůbec nejradši tu jednoduchost přípravy (kromě výsledku, samozřejmě).
Na těsto:
- 110 g hladké mouky
- 50 g krupicového cukru
- 50 g másla
- 10 g kakaa
- 2 žloutky
- kapka olivového oleje
- špetka soli
- asi 1 lžička kypřicího prášku
Na krém:
- 100ml šlehačky
- 100ml mléka
- 50 g hořké čokolády
- 150 g nutelly
- 1 vejce
V míse smícháme sypké ingredience, pak přidáme žloutky, olej a rozdrobené máslo. Vytvoříme pevné těsto, ketré necháme ve fólii v chladu odležet. Mazitím si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s nutellou v mléce a smetaně. Mícháme, dokud nevznikne hladká tekutina. Necháme ji vychladnout, vmícháme vejce. Vymažeme si dortovou formu, dno vyložíme asi 2/3 těsto, zbytek použijeme na nízký okraj. Do formy nalijeme směs a pečeme v předehřáté toubě na 175°C asi 25 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat