úterý 14. února 2012

Čokoládový dort

Na tomhle mám vůbec nejradši tu jednoduchost přípravy (kromě výsledku, samozřejmě).
Na těsto:
  • 110 g hladké mouky
  • 50 g krupicového cukru
  • 50 g másla
  • 10 g kakaa
  • 2 žloutky
  • kapka olivového oleje
  • špetka soli
  • asi 1 lžička kypřicího prášku
Na krém:
  • 100ml šlehačky
  • 100ml mléka
  • 50 g hořké čokolády
  • 150 g nutelly
  • 1 vejce
V míse smícháme sypké ingredience, pak přidáme žloutky, olej a rozdrobené máslo. Vytvoříme pevné těsto, ketré necháme ve fólii v chladu odležet. Mazitím si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s nutellou v mléce a smetaně. Mícháme, dokud nevznikne hladká tekutina. Necháme ji vychladnout, vmícháme vejce. Vymažeme si dortovou formu, dno vyložíme asi 2/3 těsto, zbytek použijeme na nízký okraj. Do formy nalijeme směs a pečeme v předehřáté toubě na 175°C asi 25 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat