úterý 14. února 2012

Pasta alla puttanesca

Nejrychlejší, nejdůležitějsí a nejzákladnější rajčatová omáčka:

Na oleji zpěníme 3-4 příčně nakrájené stroužky česneku do sklovata, přidáme peperoncino dle chuti, osmahneme, pak přidáme čerstvá, na malé kousky nakrájená rajčata, nebo z plechovky loupaná rajčata (pomodori pelati), 1/2 kg pro 2-3 osoby, 1 kg pro 4 osoby, rozmačkáme je šťouchadlem na bramborovou kaši a za občasného míchání 10-15 minut vaříme, dle množství rajčat. Osolíme - asi 1/3 velké polévkové lžíce soli. Jakmile šťáva hodně zhoustne, tj. olej se zabarví do červena, přidáme 5-6 lístků bazalky, čerstvé nebo mražené, zamícháme a vypneme.



Žádné komentáře:

Okomentovat