pondělí 7. května 2012

Tagliatelle s krevetami


Dnes zařazuji novinku, kterou jsem na jídelníček přidala teprve nedávno, ale musím říct, že všechny ty chutě pohromadě jsou snad jako sluníčko. Zní to trochu naivně, ovšem neznám nic, co by to vystihovalo lépe.


  • 1 dávka tagliatellí viz zde 
  • 32 malých tygřích krevetek
  • (můžete přidat i 100g cukety)
  • 50 ml smetany
  • 30 ml Martini
  • šafrán
  • česnek
  • bazalka
  •  cherry rajčátka
  • olivový olej
  •  sůl, pepř
     Česnek nakrájíme na plátky a orestujeme na oleji, přidáme oloupané krevety (a cuketu), podlijeme Martini a necháme krátce provařit. Přidáme smetanu a šafrán, osolíme a opepříme.
     Do omáčky vložíme těstoviny uvařené „al dente“, necháme krátce prohřát a dokončíme nasekanou bazalkou a rajčátky.


1 komentář: