pondělí 21. května 2012

Bruschetta

  • cherry rajčátka
  • krajíce ciabatty
  • bazalka
  • ančovičky
  • česnek
  • olivový olej
Tak na tohle já nedám dopustit, i z obyčejné přípravy můžete udělat bezvadnou společenskou záležitost. Stačí, když si připravíte nakrájenou ciabattu a do mističek rozdělíte jednotlivé ingredience:

Rozpulte cherry rajčátka, nějaká další nakrájejte na kousky a oloupejte pár stroužků česneku. Vy co máte to štěstí, jděte na zahrádku, utrhněte pár lístků bazalky a vraťte se s ní domů. Pak vylovte pár plátků anchoas a nadrobno je pokrájejte. Tak, všechno to odneste v mističkách na stůl a nezapomeňte na láhev dobrého olivového oleje.
Teď si na ohni (mám na mysli gril, samo sebou) opečte ciabatty a doneste je hostům. Každý si z mističky vezme stroužek česneku, pořádně si s ním svůj příděl ochutí, pak zakápne olejem a rozetře o povrch půlky rajčatek. Pak si ještě hojně zasype těmi nakrájenými, posype bazalkou a trochou ančoviček. Víte, a když si navrch položíte místo kousků rajčat plátek opečeného lilku, rozodně neuděláte chybu :)




Žádné komentáře:

Okomentovat