pondělí 14. května 2012

Mrkvová polévka

  • 500g mrkve
  • 1 limetka
  • 1 menší cibule
  • 800 ml kuřecího vývaru
  • kousek zázvoru
  • lžíce cukru
  • smetana
  • kousek másla
Nejprve na másle osmažte nakrájenou cibuli, pak přidejte kůru z limetky a nakrájený zázvor. Nechte chvilku opéct a pak přihoďte pokrájenou mrkev. Osolte, opepřete a nechte chvíli podusit. Pak lehce popraště cukrem a dvě minuty karamelizujte. Pak jen zalijete vývarem a 20 minut mrkev povaříte. Když je hotová, všechno rozmixujte, vlijte smetanu - kolik přidáte je jen na vás. Ochuťte limetkovou šťávou a případně dosolte :)
P.S.: Vůbec není špatné nakonec smíchat trochu avokáda se zbylou šťávou a přidat do polévky jako níže ;)


2 komentáře:

  1. Dnes úspěšně vyzkoušeno, ale ta sluníčková barva polívky po přidání smetany mě skoro rozchetala. Nu ale, čirou náhodou, včera jsem neodolal a v cukrárně koupil pět odstínů potravinářského barviva, takže kdyby se to trochu víc zředilo a přidaly se správně barevné noky, domácí nudle, nebo knedlíčky... veselé jídlo :)

    OdpovědětVymazat