Představte si pěknej kousek telecího... Máte? Tak, a teď svou představu lehce upravte a přidejte si k němu tuňákovou omáčku.
Když jsem tohle zkoušela poprvé, musela jsem třikrát pořádně zamrkat a doufat, že to byl jen sen. Nebuďte jako já tenkrát a věřte mi, že je to naprosto senzační italská klasika.
Vitello
- 900g telecí pečeně
- olivový olej
- sůl a pepř
Tonnato
- 2 vejce
- 3 lžíce citronové šťávy
- 150g tuňáka v oleji
- olivový olej
- sůl a pepř
Vejce rozšlehejte s lžící citronové šťávy a špetkou soli. Přilijte olej z konzervy a pomalu přilévejte olivový olej (pěkně za chodu). Množství oleje nemůžu dopředu odhadnout, tak až vám vznikne přiměřené množství řídké majonézy, bude to ono. Nakonec s majonézou rozmixujte tuňáka a dochuťte solí, pepřem a citronem.
Tak, teď telecí nakrájejte na plátky, rozložte je na talíř a zalijte tuňákovou omáčkou. Můžete to všechno ještě posypat pár olivami a kapary.
Parádní je, že vitello můžete jíst jak studené jako předkrm, tak teplé jako senzační večeři.
Žádné komentáře:
Okomentovat