- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- Kousek nastrouhaného celeru
- 1 kg čerstvých rajčat (nebo 1 klasická plechovka 450g)
- 3 lžíce oleje
- 375 g mletého hovězího
- 375 g mletého vepřového
- Sklenka mléka
- O něco větší sklenka bílého vína (suchého)
- 2 polévkové lžíce rajského protlaku
- 1 bouquet garni – svazek bylinek: petržele, tymiánu, bobkového listu
- Sůl a pepř
Nasekanou cibuli s česnekem opečte na oleji
a přidejte na kostičky nakrájenou mrkev s nastrouhaným celerem. Přidejte
všechno maso a opékejte do zhnědnutí, poté přilijte mléko. Jakmile se odvaří,
podlijte vínem, které necháme taktéž odpařit. Dále vmícháme protlak, rajčata
svazek bylinek, opepřete a opatrně osolte. Následně přiklopte a duste tak půl
hodinky. Nakonec vyndejte bylinky, dokořeňte a nechte chvilku odležet.
Žádné komentáře:
Okomentovat