neděle 6. ledna 2013

Bolognese

Neskutečná klasika. Nedokážu si představit jíst ji z konzervy. Nedělejte to. Nikdy.

  •   2 cibule 
  •  2 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • Kousek nastrouhaného celeru
  • 1 kg čerstvých rajčat (nebo 1 klasická plechovka 450g)
  • 3 lžíce oleje
  • 375 g mletého hovězího
  • 375 g mletého vepřového
  • Sklenka mléka
  • O něco větší sklenka bílého vína (suchého)
  • 2 polévkové lžíce rajského protlaku
  • 1 bouquet garni – svazek bylinek: petržele, tymiánu, bobkového listu
  • Sůl a pepř

Nasekanou cibuli s česnekem opečte na oleji a přidejte na kostičky nakrájenou mrkev s nastrouhaným celerem. Přidejte všechno maso a opékejte do zhnědnutí, poté přilijte mléko. Jakmile se odvaří, podlijte vínem, které necháme taktéž odpařit. Dále vmícháme protlak, rajčata svazek bylinek, opepřete a opatrně osolte. Následně přiklopte a duste tak půl hodinky. Nakonec vyndejte bylinky, dokořeňte a nechte chvilku odležet.





Žádné komentáře:

Okomentovat