neděle 6. ledna 2013

Teriyaki kuře

Díky tomuhle jídlu si uvědomíte, že na globalizaci je přece jen něco pozitivního, jelikož teryiki omáčku už seženete úplně všude.



  •  4 kuřecí prsíčka, 
  • 150 ml teriyaki omáčky
  • 1 lžíce medu
  • chilli
  • česnek
  • čerstvý zázvor
  •  slunečnicový olej
V teriyaki omáčce rozmícháme med a chilli, a naložíme do ní kuřecí prsa. Po dvou až čtyřech hodinách maso z obou stran prudce opečeme na oleji, na kterém jsme předtím orestovali nudličky zázvoru a plátky česneku.
Opečená prsa vložíme do trouby na 180° C a necháme asi 15 minut dopékat. Mezitím varem zredukujeme teriyaki marinádu do medové konzistence, hotová prsíčka nakrájíme na plátky a ty omáčkou lehce přelijeme. Na závěr přidáme trochu orestovaného zázvoru s česnekem a můžeme podávat.




Žádné komentáře:

Okomentovat