úterý 1. ledna 2013

Ciabatta

Ciabatta

  • 950 g hladké mouky
  • 1 sušené droždí
  • 600 ml vlažné vody
  • 75 ml vlažného mléka
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička cukru
Do velké misky nasypeme mouku, sušené droždí, sůl a cukr, přidáme mléko, vodu a olej. Nejprve suroviny vařečkou promícháme a potom vyklopíme na pomoučněný vál. Ručně důkladně prohněteme, až se těsto nelepí. Vrátíme do mísy, poprášíme moukou a zakryté necháme vykynout.   
Těsto vyklopíme na pomoučněný vál, případně zapracujeme nějaké olivy, a rozdělíme na čtyři díly. Prohněteme a vypracujeme bochánky, přemístíme na plech vyložený pečícím papírem, a necháme ještě chvíli vykynout.
Pečeme ve vyhřáté troubě, 210o C asi 30 minut. Během prvních deseti minut třikrát potřeme vodou. 



Žádné komentáře:

Okomentovat