Ciabatta
- 950 g hladké mouky
- 1 sušené droždí
- 600 ml vlažné vody
- 75 ml vlažného mléka
- 1 lžíce soli
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička cukru
Do velké misky nasypeme mouku, sušené droždí, sůl
a cukr, přidáme mléko, vodu a olej. Nejprve suroviny vařečkou promícháme a potom
vyklopíme na pomoučněný vál. Ručně důkladně prohněteme, až se těsto nelepí. Vrátíme
do mísy, poprášíme moukou a zakryté necháme vykynout.
Těsto vyklopíme na pomoučněný vál, případně zapracujeme nějaké olivy, a rozdělíme na čtyři díly. Prohněteme a vypracujeme bochánky, přemístíme na
plech vyložený pečícím papírem, a necháme ještě chvíli vykynout.
Pečeme ve vyhřáté troubě, 210o C asi 30
minut. Během prvních deseti minut třikrát potřeme vodou.
Žádné komentáře:
Okomentovat