pátek 27. ledna 2012

Les Croissants

Dnes jsem se v kuchyni na okamžik přenesla do Francie a doufám, že tahle atmosféra na vás dýchne při pečení domácích crissantů:


 
  • 1 balíček sušeného droždí
  • 200 ml kondenzovaného mléka
  • 640 g hladké mouky
  • 43 g cukru
  • 1,5 lžičky soli
  • 1 vejce
  • 60 g rozpuštěného másla
  • 130 g studeného másla
  • Čokoláda na náplň
Droždí rozmícháme v 250 ml vlažné vody a necháme ho tak 10 minut zpěnit. Pak do mísy přidáme cukr, sůl, mléko, vejce, 130 g mouky a rozpuštěné máslo. Utřeme na řídké těsto a zatím dáme stranou.  V jiné misce promneme studené máslo se zbytkem mouky a přimícháme k původnímu těstu. Dobře promícháme vařečkou a dáme na 4 hodiny do ledničky – klidně  ho tam můžete nechat přes noc nebo i několik dní. Pak vyklopíme na vál, pořádně prohněteme a rozdělíme na 4 části. Vždy si z jedné vyválíme kruhu a rozdělíme na osminky. Ty pak s kouskem čokolády od širší strany ke špičce stočíme. Croissanty pokládáme s jistými mezerami  na plech  - ještě zdvojnásobí svůj objem - a v předehřáté troubě pečeme na 165°C asi 35 minut – dozlatova. 









Žádné komentáře:

Okomentovat