- 1 balíček sušeného droždí
- 200 ml kondenzovaného mléka
- 640 g hladké mouky
- 43 g cukru
- 1,5 lžičky soli
- 1 vejce
- 60 g rozpuštěného másla
- 130 g studeného másla
- Čokoláda na náplň
Droždí rozmícháme v 250 ml vlažné vody a necháme ho tak 10 minut zpěnit. Pak do mísy přidáme cukr, sůl, mléko, vejce, 130 g mouky a rozpuštěné máslo. Utřeme na řídké těsto a zatím dáme stranou. V jiné misce promneme studené máslo se zbytkem mouky a přimícháme k původnímu těstu. Dobře promícháme vařečkou a dáme na 4 hodiny do ledničky – klidně ho tam můžete nechat přes noc nebo i několik dní. Pak vyklopíme na vál, pořádně prohněteme a rozdělíme na 4 části. Vždy si z jedné vyválíme kruhu a rozdělíme na osminky. Ty pak s kouskem čokolády od širší strany ke špičce stočíme. Croissanty pokládáme s jistými mezerami na plech - ještě zdvojnásobí svůj objem - a v předehřáté troubě pečeme na 165°C asi 35 minut – dozlatova.
Žádné komentáře:
Okomentovat