pondělí 23. ledna 2012

Japonský dort

Nechci klamat názvem, vlastně jde jen o piškot se šlehačkou, ale musím říct, že i když je způsob přípravy trochu zvláštní, výsledek stojí zato. Dopředu říkám, že množství vychází tak do poloviny malé formy, takže se nebojte ho zdvojnásobit.

 Na piškot:


  • 90g hladké mouky
  • 100g pískového cukru
  • 15g másla
  • 1 lžíce mléka
  • 3 vejce
Ušlehejte vejce s cukrem, přesuňte mísu na kastrol s vroucí vodou a dál šlehejte s pomocí mixéru doběla, ovšem aby nebyla směs moc horká.  Prosejte mouku a lehce promíchejte. Přilijte mléko s rozpuštěným máslem. Nalijte do papírem vyložené formy a pečte na 160°C 23 minut.
Po vychladnutí rozkrojte podélně napůl, naplňte šlehačkou a poklaďte ovocem. Nazdobte podle své fantazie - i ty ručičky můžete přidat :)


Kvůli transportu šlehačky jsem musela dotáhnout do školy mixér a nazdobit ho v polních podmínkách.


Žádné komentáře:

Okomentovat