úterý 16. června 2015

Jahodová sklenička

Nejdůležitější je dobré ledové víno. Nejlépe Vino Santo. Já si kvůli tomu nechala otevřít lahvinku 18letého kanadského vína z limitované edice :)

Na 6 skleniček:
  • sklenka dezertního vína
  •  500g jahod
krém: 
  • 400g mascarpone
  • 1 vanilkový lusk
  • moučkový cukr
piškot:
  • 2 vejce
  •  75g cukru krupice
  • 85g polohrubé mouky
  • 25g másla
  • 1/2 lžičky kypřicího prášku
Njdřív si upečte piškot. Vejce ušlehejte do husté pěny s cukrem. Přisypte mouky smíchanou s kypřicím práškem a dobře vyšlehejte. V poslední fázi vmíchejte rozpuštěné másla. Dejte do jakékoli formy - na tvaru nezáleží a upečte na 160°C dozlatova.
Vychladlý piškot natrhejte na malé kousky.
Mascarpone o pokojové teplotě (nebudou se dělat hrudky) vyšlehejte s cukrem. Vždycky ho tam dávám postupně a moc ho nesladím. Lusk podélně rozřízněte a vyškrábněte semínka. Vmíchejte je do krému.
Jahody nakrájejte na menší kousky.
Teď postupně střídejte kousky piškotu s krémem a jahodami. Piškot vždycky hojně zalijte vínem.
Až skleničku naplníte, ještě na závěr zakápněte vínem. Dejte jen na chvilku vychladit a pusťte se do toho!




Žádné komentáře:

Okomentovat