Na 6 skleniček:
- sklenka dezertního vína
- 500g jahod
- 400g mascarpone
- 1 vanilkový lusk
- moučkový cukr
- 2 vejce
- 75g cukru krupice
- 85g polohrubé mouky
- 25g másla
- 1/2 lžičky kypřicího prášku
Vychladlý piškot natrhejte na malé kousky.
Mascarpone o pokojové teplotě (nebudou se dělat hrudky) vyšlehejte s cukrem. Vždycky ho tam dávám postupně a moc ho nesladím. Lusk podélně rozřízněte a vyškrábněte semínka. Vmíchejte je do krému.
Jahody nakrájejte na menší kousky.
Teď postupně střídejte kousky piškotu s krémem a jahodami. Piškot vždycky hojně zalijte vínem.
Až skleničku naplníte, ještě na závěr zakápněte vínem. Dejte jen na chvilku vychladit a pusťte se do toho!
Žádné komentáře:
Okomentovat