Rozhodně nedoporučuji jako kombinaci. Je zkrátka dnešní slepená večeře ze samých dobrých věcí, které se k sobě absolutně nehodí.
Guacamole
- 1 avokádo (nebo klidně dvě)
- půlka citronu
- 2 stroužky česneku
- olivový olej
- pár snítek plocholisté petržele
- sůl
Já ho většinou připravuji podle zásady: všeho hodně. Nejdřív rozkrojte hodně zralé avokádo, vyškrábněte ho lžící a rozmixujte/rozmačkejte. Česnek rozetřete se solí, přidejte k avokádu, zakapejte - podle mojí zásady zalijte - olivovým olejem a vymačkejte část citronu. Dobře promíchejte a neustále ochutnávejte, celkově musí být dip hodně výrazný, ale pozor na sůl. Jakmile vám začne chutnat, přidejte nasekanou petržel.
Chřest se strouhankou
- 1 balení bílého chřestu
- citron
- strouhanka
- kousek másla
Asi úplně nejjednodušší způsob, jak si užít chřest. Jemné ho oloupejte, jen dávejte pozor na hlavičky. Pokud bude spodní část dřevnatější, nemilosrdně ji pošlete do koše. Chřest se vaří ve vodě s citronouvou šťávou. Normálně vymačkejte půl citronu do hrnce s vodou, dejte vařit a do vroucí vody vložte chřest a nechte ho tam 3-4 minuty. Sceďte ho. Dokud je ještě horký, nechte na něm roztéct kousek másla a zasypte strouhankou. To je vše :)
Určitě můžete strouhanku ještě trochu opražit, přidat do ní trochu parmezánu a tymiánu. Ovšem i v původí minimalistické verzi chutná báječně.
P.S. celkově je na fotce ještě pár kousků Fontiny, Taleggia a kousek sušeného salámku.
Žádné komentáře:
Okomentovat