neděle 25. března 2012

Zapečené lilky

Pro ně mám hroznou slabost - můžete si je dát jako lehkou večeři nebo servírovat jako předkrm, tak či tak, vždycky budou stejně úžasné.

  • 2 cibule
  • 100 ml olivového oleje
  • 1 konzerva loupaných rajčat
  • 2 velké lilky
  • 300 g mozzerelly
  • 50 g nastrouhaného parmigiana
Začněte s omáčkou: Oloupejte cibuli, nakrájejte a na kapce oleje nechte zesklovatět. Přidejte nakrájená rajčata, nechte bez pokličky trochu svařit a dochuťte solí a pepřem. Potom ji přelijte do misky, ve které budete baklažány zapékat.
Omyté a osušené lilky nakrájejte na 1/2 cm plátky. Z obou stran je nasolte a nechte vypotit.  Pak je lehce potřete olejem - taktéž z obou stran - a dozlatova opečte na pánvi. Pak do každého vložte plátek mozzarelly, osolte, opepřete a stočte do závitku. Spíchněte párátke, naskládejte do zapékací misky a posypte parmigianem. Pečte v troubě na 250°C asi tak 15 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat