neděle 25. března 2012

Marinované jahody

Úžasná varianta na téma jahody. Jemné mascarpone se krásně doplňuje s výrazným balsamicem, takže v jednu chvíli dezert trochu štípne a hned nato se usmíří pohlazením.

 Na 4 pořádné porce:
  • 500 g jahod
  • 500 g mascarponne
  • ocet balsamico
  • 1 vanilkový lusk
  • Dle chuti cukr
Nakrájené jahody dejte do misky, zalijte balsamicem a zasypte trochou cukru. Nechte je aspoň dvě hodinky marinovat v ledničce. Mascarponne ušlehejte s cukrem a semínky vyškrábnutými z vanilkového lusku. Pak jen stačí dát do misky kopeček a navršit jahody. Zalijte ještě trochou marinády a servírujte (při horkém letním odpoledni zalitým sluncem - není podmínkou)


Žádné komentáře:

Okomentovat