- 800 g špenátu
- 300 g mouky
- 2 vejce
- máslo
- 1 sklenice vody
- muškátový oříšek
- 150 g dušené šunky
- strouhaný parmezán
- 1 sklenička bílého vína
- 1 sklenice smetany
- pepř, sůl
Špenát povařte, vymačkejte, a posekejte nebo pomelte - za předpokladu, že použijete mražený, vezměte protlak, jen ho rozmrazte a pořádně vymačkejte.
Přidejte vodu, mouku, vejce, sůl a trochu muškátového oříšku. Vypracujte těsto střední
konzistence a nechte půl hodiny odpočinout.
Ve větším hrnci přiveďte do varu osolenou vodu a
s pomocí síta na halušky těsto protlačte do vařící vody. Povařte dokud nevyplavou,
sceďte a rychle propláchněte ve studené vodě.
Teď je na řadě omáčka:
Teď je na řadě omáčka:
V pánvi rozehřejte asi 30 g másla, přidejte nakrájenou
šunku, osmahněte a zalijte vínem. Chvíli povařte a přidejte smetanu, parmazán,
a dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.
Gnocchetti promíchejte s omáčkou a horké servírujte.
Žádné komentáře:
Okomentovat