neděle 18. března 2012

Gnocchetti di spinaci

Zrovna tahle pasta mi dala trošku zabrat, protože jsem jí byla natolik okouzlena, že jsem scháněla recept po všech možných i nemožných místech. Nakonec jsem nalezla nejspolehlivější způsob a uvařila jsem je po paměti.

  •  800 g špenátu
  • 300 g mouky
  •  2 vejce
  • máslo
  • 1 sklenice vody
  • muškátový oříšek
  • 150 g dušené šunky 
  • strouhaný parmezán
  • 1 sklenička bílého vína
  • 1 sklenice smetany
  • pepř, sůl
Špenát povařte, vymačkejte, a posekejte nebo pomelte - za předpokladu, že použijete mražený, vezměte protlak, jen ho rozmrazte a pořádně vymačkejte. Přidejte vodu, mouku, vejce, sůl a trochu muškátového oříšku. Vypracujte těsto střední konzistence a nechte půl hodiny odpočinout.
      Ve větším hrnci přiveďte do varu osolenou vodu a s pomocí síta na halušky těsto protlačte do vařící vody. Povařte dokud nevyplavou, sceďte a rychle propláchněte ve studené vodě.
Teď je na řadě omáčka:
       V pánvi rozehřejte asi 30 g másla, přidejte nakrájenou šunku, osmahněte a zalijte vínem. Chvíli povařte a přidejte smetanu, parmazán, a dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.
     Gnocchetti promíchejte s omáčkou a horké servírujte.


Žádné komentáře:

Okomentovat