pondělí 8. srpna 2016

Polentové gnocchi



Moje nejoblíbenější horské jídlo. Je to tak moc dobrý, no vážně.
  • 180 g polenty
  • 9 dcl vody 
  • lžička soli
  • 50 g fontiny 
  • 100 g mouky 
  •  1 vejce

Nejprve přiveďte k varu osolenou vodu. Do vroucí vody postupně přisypávejte polentu, ale neustále míchejte. Polenta začne rychle houstnout, důležité je vařit ji tak dlouho, dokud nebude dost pevná.Pak ji sundejte z ohně a přidejte sýr
V misce potom lehce vychladlou směs smíchejte s moukou, přidáme vejce a případně ještě trochu soli.
Teď ze směsi udělejte těsto, které vytvarujte do malého valéčku. Z něj odkrajujte malé kousky, které ještě lehce zmáčkněte vidličkou. 
Naházejte je do vroucí vody a vyndejte ve chvíli, kdy vyplavou.
 Podávají se s italským špekem opraženým na másle. Lehce opepřeným a je možné přidat i snítku rozmarýnu.



Žádné komentáře:

Okomentovat