Moje nejoblíbenější horské jídlo. Je to tak moc dobrý, no vážně.
- 180 g polenty
- 9 dcl vody
- lžička soli
- 50 g fontiny
- 100 g mouky
- 1 vejce
Nejprve přiveďte k varu osolenou vodu. Do vroucí vody postupně přisypávejte polentu, ale neustále míchejte. Polenta začne rychle houstnout, důležité je vařit ji tak dlouho, dokud nebude dost pevná.Pak ji sundejte z ohně a přidejte sýr.
V misce potom lehce vychladlou směs smíchejte s moukou,
přidáme vejce a
případně ještě trochu soli.
Teď ze směsi udělejte těsto, které vytvarujte do malého valéčku. Z něj odkrajujte malé kousky, které ještě lehce zmáčkněte vidličkou.
Naházejte je do vroucí vody a vyndejte ve chvíli, kdy vyplavou.
Podávají se s italským špekem opraženým na másle. Lehce opepřeným a je možné přidat i snítku rozmarýnu.
Žádné komentáře:
Okomentovat