Na první pohled vypadá seznam ingrediencí jako trošičku podivná cháska, ale věřte, že perfektně fungují dohromady. A dokáží velké věci!
- 400 g domácích pappardelle
- 200 g gorgonzoly
- 400 g salsiccia (grilovací klobásky)
- 2 lžíce rozmixovaných černých oliv
- 2 svazečky čerstvé rukoly
- 1 stroužek česneku
- kapka smetany
- růžový pepř
- olivový olej
- bazalka
- parmezán
- kapka brandy
Vymáčkněte vnitřek salsiccie a opečte je
s česnekem na olivovém oleji. Jakmile nejsou syrové, zakápněte je trochou brandy. Přidejte gorgonzolu a nechte ji roztéct, hned po ní olivovou pastu
a trochu nasekané rukoly.
Na závěr přidejte jen trochu smetany a pokud se vám zdá omáčka moc hustá, přidejte trochou vody, v níž vaříte těstoviny. Takto vyladěnou omáčku vařte ještě 4-5 minut na mírném ohni.
V průběhu uvařte a sceďte pappardelle. Nandejte na ně omáčku, zasypte rukolou, hoblinami parmezánu a ještě lžící nasekané bazalky. Před servírováním se talíř ještě posype kuličkami růžového pepře.
Žádné komentáře:
Okomentovat