pondělí 8. srpna 2016

Pasta se salsicciou a gorgonzolou



Na první pohled vypadá seznam ingrediencí jako trošičku podivná cháska, ale věřte, že perfektně fungují dohromady. A dokáží velké věci!
  • 400 g domácích pappardelle
  •  200 g gorgonzoly
  • 400 g salsiccia (grilovací klobásky)
  • 2 lžíce rozmixovaných černých oliv 
  • 2 svazečky čerstvé rukoly
  • 1 stroužek česneku
  • kapka smetany
  • růžový pepř
  • olivový olej
  • bazalka
  • parmezán
  • kapka brandy

Vymáčkněte vnitřek salsiccie a opečte je  s česnekem na olivovém oleji. Jakmile nejsou syrové, zakápněte je trochou brandy. Přidejte gorgonzolu a nechte ji roztéct, hned po ní olivovou pastu a trochu nasekané rukoly.
Na závěr přidejte jen trochu smetany a pokud se vám zdá omáčka moc hustá, přidejte trochou vody, v níž vaříte těstoviny. Takto vyladěnou omáčku vařte ještě 4-5 minut na mírném ohni.
V průběhu uvařte a sceďte pappardelle. Nandejte na ně omáčku, zasypte rukolou, hoblinami parmezánu a ještě lžící nasekané bazalky.  Před servírováním se talíř ještě posype kuličkami růžového pepře.



Žádné komentáře:

Okomentovat