úterý 12. ledna 2016

Pappardelle se sépií a hráškem


Báječná pasta! Nikdy jsem nic podobného neměla, ale je to mimořádně zajímavá kombinace. A pokud máte k dispozici sépii, určitě ji využijte na tohle.

  • 300 g sépie
  • 200 g hrášku
  • 200 g rajčatové passaty
  • 1 stroužek česneku
  • půl chili papričky
  • bazalka
  • sklenka suchého bílého vína
  • olivový olej
  • sůl a pepř
Sépii očistěte, odstraňte kost. Nakrájejte chapadla na kousky a tělo na proužky.
Osmahněte česnek na olivovém oleji, přidejte chili, sépii a hrášek.
Chvilku poduste, osolte, přidejte víno. Nechte ho odpařit a zalijte passatou. Povařte čtvrt hodiny a ke konci vaření zasypte nasekanou bazalkou.
Mezitím si uvařte pappardelle a smíchejte je s omáčkou.


Žádné komentáře:

Okomentovat