- 500 g vykostěné jehněčí kýty
- 2 hrsti čerstvého nebo mraženého hrášku
- 2 brambory
- 8 cherry rajčátek
- 2 mrkve
- 2 stroužky česneku
- 100 g sýru pecorino
- sušené oregano
- 50 g másla
- 1 dl bílého vína
- citrónová šťáva
- olivový olej
- sůl a pepř
V jedné pánvi na másle orestujte nakrájenou mrkev
s hráškem a dejte stranou. Brambory nakrájejte na větší kostičky a také rychle opečte
na oleji.
Jehněčí očistěte od blan, nakrájejte na větší kostky, namarinujte v oleji, oreganu,
pepři a citrónové šťávě a pak osmažte na oleji. Přidejte k němu nasekaný česnek a podlijte
vínem. Jakmile se alkohol vypaří, vyndejte maso (jen se zatáhne na povrchu).
Z pečicího papíru vystřihněte 40 cm obdéník, doprostřed dejte
maso, brambory, zeleninu (jeden balíček je pro jednoho), zalijte šťávou z pánve, ve které se restovalo jehněčí, přidejte kostičky sýra, půlky čerstvých cherry rajčátek a dochuťe
solí. Celé pěkně zabalte a převažte provázkem jako dárek. Pečte 30-40 minut na 200° C. Radši o truchu méně, aby se kleftiko nevysušilo.
Žádné komentáře:
Okomentovat