neděle 18. října 2015

Jehněčí kleftiko




  • 500 g vykostěné jehněčí kýty
  • 2 hrsti čerstvého nebo mraženého hrášku
  • 2 brambory
  • 8 cherry rajčátek
  • 2 mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g sýru pecorino
  • sušené oregano
  • 50 g másla
  • 1 dl bílého vína
  • citrónová šťáva
  • olivový olej
  • sůl a  pepř
 

V jedné pánvi na másle orestujte nakrájenou mrkev s hráškem a dejte stranou. Brambory nakrájejte na větší kostičky a také rychle opečte na oleji.
 Jehněčí očistěte od blan, nakrájejte na větší kostky, namarinujte v oleji, oreganu, pepři a citrónové šťávě a pak osmažte na oleji. Přidejte k němu nasekaný česnek a podlijte vínem. Jakmile se alkohol vypaří, vyndejte maso (jen se zatáhne na povrchu).
Z pečicího papíru vystřihněte 40 cm obdéník, doprostřed dejte maso, brambory, zeleninu (jeden balíček je pro jednoho), zalijte šťávou z pánve, ve které se restovalo jehněčí, přidejte kostičky sýra, půlky čerstvých cherry rajčátek a dochuťe solí. Celé pěkně zabalte a převažte provázkem jako dárek. Pečte 30-40 minut na 200° C. Radši o truchu méně, aby se kleftiko nevysušilo.




Žádné komentáře:

Okomentovat