Na 4 pizzy o průměrů 32 cm:
- 500 g hladké mouky
- 250 ml vody
- 5 g droždí
- 25 g změklého másla
Náplň:
- 470 g crème fraîche (já teda neshledávám rozdíl od gervais)
- 1,5 lžičky soli
- 1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku
- 280 g jamón serrano (dá se použít i hodně libová slanina)
- 3 červené cibule
- čerstvý mletý pepř
Rozdělte ho na 4 části, postupně každou vyválejte hodně do tenka a přeneste na plech pokrytý pečicím papírem.
Na náplň smíchejte crème fraîche se solí a muškátovým oříškem. Slaninu a cibuli nakrájejte na tenké nudličky. Každou pizzu potřete krémovou náplní, rovnoměrně posypte slaninou a zakončete cibulí. Tady platí zásada "všeho hodně". Nakonec ještě lehce opepřete.
Pizzu pečte každou zvlášť 5-6 minut na 250°C.
Žádné komentáře:
Okomentovat