pondělí 19. října 2015

Alsaská pizza

Alsaská pizza je boží! Zkoušela jsem ji velice nedávno, ale okouzlila mě svou jednoduchostí, takže od teď budeme nejlepší přátelé.

Na 4 pizzy o průměrů 32 cm:

  • 500 g hladké mouky
  • 250 ml vody
  • 5 g droždí
  • 25 g změklého másla

Náplň: 

  • 470 g crème fraîche (já teda neshledávám rozdíl od gervais)
  • 1,5 lžičky soli
  • 1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku
  • 280 g jamón serrano (dá se použít i hodně libová slanina)
  • 3 červené cibule
  • čerstvý mletý pepř
V misce rozmíchejte droždí s 60 ml vlažné vody. Do mísy nalijte zbývající vodu, přidejte mouku, rozmíchané droždí a máslo. Míchejte ručně nebo hnětači několik minut, aby směs byla pěkně hladká. Pak těsto vyklopte na pomoučněný vál a nechte ho pod utěrkou hodinu odležet. 
Rozdělte ho na 4 části, postupně každou vyválejte hodně do tenka a přeneste na plech pokrytý pečicím papírem. 
Na náplň smíchejte crème fraîche se solí a muškátovým oříškem. Slaninu a cibuli nakrájejte na tenké nudličky. Každou pizzu potřete krémovou náplní, rovnoměrně posypte slaninou a zakončete cibulí. Tady platí zásada "všeho hodně". Nakonec ještě lehce opepřete.
Pizzu pečte každou zvlášť 5-6 minut na 250°C.



Žádné komentáře:

Okomentovat