pondělí 5. ledna 2015

Krůtí plátky v citronové marinádě


  Tohle je u nás doma čerstvá novinka a musím říct, že moje papily narazily na úplně novou kombinaci chutí. Je to něco jako letní koktejl na pěkném plátečku masa. No prostě mňam .)
  • plátky krůtích prsou (podle toho, kolik vás je, že...)
  • 5 cl rumu
  • šťáva z jednoho citrónu
  • mouka na obalení
  • 3 lístky šalvěje
  • 2 větvičky rozmarýnu
  • 2 stroužky česneku
  • extra panenský olivový olej

Plátky krůtích prsou naklepejte a dejte je marinovat asi 20 minut ve směsi rumu, citrónové šťávy a soli.

Klidně si můžete koupit kousek krůtích prsou a na motýlka z něj krájet plátky. Plátky vyjměte, osušte a obalte v mouce.

Na 4 lžících oleje v pánvi krátce osmahněte šalvěj, rozmarýn a česnek, do rozpáleného oleje přidejte krůtí plátky.  Dosolte, a smažte na mírném ohni po každé straně asi 4 minuty. Plátky vyjměte a schovejte si je někam do tepla.

Do pánve přilijte asi ¼ šálku vody, a šťávu zredukujte. Přidejte plátky a krátce prohřejte.

Můžete podávat s rýží, a pokud máte rádi pěkně kyselé (jako třeba já), ještě si kápněte na maso trochu citronu.



 

Žádné komentáře:

Okomentovat