- 3 žloutky
- 100 ml smetany
- 5 lžic parmezánu/pecorina
- 150g slaniny
- hrst hrášku
- sůl a pepř
- spaghetti/penne
Začněte zhruba přesně ve 14:22:
Dejte vařit vodu na těstoviny, zatím si nakrájejte slaninu na kostičky. Opékejte ji do optimální křupavosti tak 8 minut. Mezitím promíchejte v hrnečku žloutky se smetanou a strouhaným sýrem. Pořádně osolte a opepřete. Nemusíte zrovna šetřit, omáčka musí být vždycky o něco slanější, protože teprve přijde do kontaktu s pastou.Dejte vařit špagety, ve fázi al dente je sceďte, hoďte do nich slaninu i s veškerým vypečeným tukem a promíchejte. Následně na ně nalijte směs se smetanou a hrášek, rovnoměrně promíchejte. Dejte na talíř a ještě posypte parmezánem nebo pecorinem.
Pokud jste byli o něco rychlejší, ještě se minutku kochejte pohledem, a pak se do toho pusťte!
Žádné komentáře:
Okomentovat