pondělí 5. ledna 2015

Carbonara

Našla jsem jídlo, které chutná naprosto perfektně ve tři čtvrtě na tři. Dost možná by chutnalo dobře i v půl druhé, ale to by nesměli mít u nás v obchodě obědovou pauzu. Pro všechny konzervativce, kteří nechtějí riskovat, že o pár minut dříve už by se jim nepovedlo, předkládám tenhle recept:
  • 3 žloutky
  • 100 ml smetany
  • 5 lžic parmezánu/pecorina
  • 150g slaniny
  • hrst hrášku
  • sůl a pepř 
  • spaghetti/penne

Začněte zhruba přesně ve 14:22:

Dejte vařit vodu na těstoviny, zatím si nakrájejte slaninu na kostičky. Opékejte ji do optimální křupavosti tak 8 minut. Mezitím promíchejte v hrnečku žloutky se smetanou a strouhaným sýrem. Pořádně osolte a opepřete. Nemusíte zrovna šetřit, omáčka musí být vždycky o něco slanější, protože teprve přijde do kontaktu s pastou.
Dejte vařit špagety, ve fázi al dente je sceďte, hoďte do nich slaninu i s veškerým vypečeným tukem a promíchejte. Následně na ně nalijte směs se smetanou a hrášek, rovnoměrně promíchejte. Dejte na talíř a ještě posypte parmezánem nebo pecorinem.
Pokud jste byli o něco rychlejší, ještě se minutku kochejte pohledem, a pak se do toho pusťte!



Žádné komentáře:

Okomentovat