- 500 g listového těsta
- 600 g chřestu
- 250 g ricotty
- 100 g pecorina
- 1 vejce
- svazeček petržele
- muškátový oříšek
- sůl
Oloupejte chřest a uvařte ho al dente v osolené vodě, cca 8-10 minut.
Slijte ho, odkrojte vrchní polovinu a tu dejte stranou (použijete ji až v poslední fázi).
Těsto rozválejte na průměr cca 28 cm a vyložte jím dno kulaté
formy. Ze zbylého těsta vykrojte proužek široký cca 1 cm, kterým na navlhčeném obvodu
formy vytvoříte okraj. Těsto na dně formy několikrát propíchněte vidličkou.
V misce smíchejchejte ricottu, pecorino, stonky chřestu nakrájeného
na malá kolečka,
vejce, trochu nasekané petržele, špetku muškátového oříšku a špetku soli. Náplň rovnoměrně rozprostřete na těsto a nahoru poskládejte ještě vrchní části chřestu, aby vytvořily paprsky.
Pečte tak 30 minut v troubě vyhřáté na 200°C.
Pečte tak 30 minut v troubě vyhřáté na 200°C.
Žádné komentáře:
Okomentovat