úterý 7. srpna 2012

Hříbky ve smetanové omáčce

Pokud se aspoň někdy poflakujete po lese s košíkem, tak vězte, že není lepší způsob, jak zužitkovat ty hnědý mrňousky líp, než je povařit se smetanou a vínem.
  • 300g nejlépe hříbků, ale mezi námi, dejte tam, co najdete :)
  • 3 stroužky česneku
  • kousek másla
  • sklenka suchého bílého vína
  • 1 šlehačka
  • sůl a pepř

Hříbky nakrájejte na plátky, česnek a petržel nasekejte. V kastrůlku na másle poduste houby s česnekem dokud se uvolněná voda nevypaří. Podlijte bílým vínem a opět nechte odpařit. Vmíchejte smetanu, pár minut vše povařte a poté dochuťte solí a pepřem. Nakonec přidejte nasekanou petržel a podávejte jako předrkm s chlebem nebo s krátkými těstovinami.




Žádné komentáře:

Okomentovat