čtvrtek 26. července 2012

Treska v banánovém listě

Jen na okraj, pokud jste se taky zrovna nevrátili z konce světa, kde rostly banánovníky, využijte listy vinné révy a pokud ani tohle nemáte (ha ha, co mi to jen připomíná..) zabalte rybu do alobalu.

  • 200g tresky na osobu
  • lžička nasekané chili papričky
  • lžíce čerstého zázvoru
  • 1 stroužek česneku
  • 2 limetky
  • 200ml kokosového mléka
  • olivový olej
  • sůl a pepř
Rozložte si banánový list na pracovní plochu a potřete ho olivovým olejem. Přidejte trochu marinády připravené z nasekaného zazvoru, česneku, chili, limetkové kůry i šťávy a kapky oleje. Na připravený list položte plátek ryby, potřete zbytkem marinády, posolte a opepřete a každý balíček pokapejte kokosovým mlékem. Zabalte do pevného balíčku, spíchněte ho párátky a vložte ještě větvičku rozmarýnu. Vložte do pekáče nebo na plech a podlijte ještě trochou mléka. Pečte na 230°C asi tak 15 minut.




Žádné komentáře:

Okomentovat