Na omáčku:
- 5 lžic majonézy
- 1 lžička zelené dijonské hořčice
- Ocet – podle chuti
- 1,5 kg roštěnce
- olivový olej
- sůl a pepř
- 8 stroužků česneku
Nejlepší je, když maso
naložíte do oleje a pepře několik dní před samotným pečením. Pak je dobré ho
vyndat alespoň hodinu předem. Ze stran vyřežte díry a vsuňte do nich celé
oloupané stroužky česneku. Vložte do pekáče a pečte na 190°C asi tak 15 minut. Pak
snižte teplotu na 110°C
a pečte tak dlouho, až vnitřní teplota masa dosáhne 56°C – je to pokaždé jiné,
záleží na troubě a velikosti masa. U nás je to celkem asi půl hodinky, ovšem
vždycky je lepší péct roast beef rychle na vyšší teplotu a pak déle dopékat na
tu nižší.
Když je maso hotové, zabalte
ho do fólie a nechte chvíli odpočívat. Mezitím si připravíte omáčku: rozmícháte
ocet s hořčicí a pak smícháte s majonézou.
Je to v podstatě jednoduché,
ale pokud se vám povede udělat tak akorát, uznáte, že je to vskutku umění
Žádné komentáře:
Okomentovat