pátek 9. listopadu 2012

Toskánská paštika



Nedá se nic dělat. Tohle je jedna z mých vůbec nejoblíbenějších věcí, ačkoliv jsem ji jako malá příšerně nesnášela. Ještě, že by to táta nikdy nedopustil, a tak jsme teď nejlepší kamarádky. Asi jako ryba s tymiánem.
  • 100 g vepřového nebo telecího masa
  • jedny nebo dvoje kuřecí játra
  • 100 g vepřových nebo hovězích jater
  • capperi
  • šalvěj
  • petrželka
  • cibule
  • česnek
  • 2 sklenky suchého bílého vína
  • 1dl hovězího vývaru nebo vody a 1/2 bujónové kostky
  • sůl
  • sklenice olivového oleje

Nakrájíme na kostičky maso a játra. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme česnek a necháme zpěnit. Přidáme nakrájené maso a játra. Necháme chvíli smažit. Osolíme, přidáme capperi, šalvěj, petrželku. Podlijeme vínem. Když se víno vypaří, přilijeme případně trochu hovězího vývaru a necháme dusit asi půl hodiny. Pak směs rozmixujeme ponorným mixerem, až vznikne jemná paštika. Plátky veky nebo bílého chleba opražíme a namažeme připravenou směsí.




Žádné komentáře:

Okomentovat